" DURU GÖRÜ NEDÎR ? - Sırlar Deryası

DURU GÖRÜ NEDÎR ?



     DURU GÖRÜ NEDÎR ?


İngilizce “Clairvoyance” kelimesinden dilimize çevrilmiştir. Durugörü’yü, “duyu ötesi algı“, “algının duyu organları yardımı olmadan gerçekleşmesi” şeklinde tanımlayabiliriz.

Algının gerçekleşmesinde madde boyutunda etki eden faktörler devre dışı kalır. Mesafeler, maddeler ve zaman bu algıya engel teşkil etmez. Geniş planda “madde ötesi algılama” şeklinde de tanım yapılabilir.

Durugörü yeteneği doğuştan gelebileceği gibi sonradan da geliştirilebilir yetenekler arasındadır.


Durugörü’de Algı Merkezi

Durugörü ile yapılan algılarda algı işlevini gören merkez “üçüncü göz” olarak isimlendirilen 6. çakradır. Alnın ortasında bulunan bu ruhsal algı merkezinin bedenimizdeki uzantısı ise “pineal gland” olarak ifade edilen “epifiz bezi“dir.
Bu merkezin bedenin işleyiş sistemine göre aktivitesinin en yoğun olduğu zaman dilimi, epifiz bezinin salgıladığı melatonin ve dmt hormonlarının en yüksek oranda salgılandığı 03:00 civarlarıdır.


Durugörü Algısının Gerçekleşmesi;


Doğal durumda ışığın azalması veya tümüyle kesilmesi sonrası, epifiz bezi tarafından salgılanan melatonin hormonu ile uyku süreci başlatılır. Ağır uyku evresi ile birlikte salgılanan DMT miktarı artarak ruhsal algı seviyesi en üst noktasına ulaşır. Bu evrede bizim günlük yaşantımızda “daha önce bu anı yaşamıştım, daha önce seni görmüştüm” dediğimiz ruhsal görüler yaşanır. Durugörü algısında zaman ve mekan kavramları olmadığı için rüyalarla karışık farklı ruhsal görüler gerçekleşir.
Doğal süreçte belli zaman dilimlerinde yaşanan bu ruhsal görüler, doğuştan bu yeteneğe sahip insanlarda günün herhangi bir saatinde gerçekleşebilir. Algının gerçekleşmesi için gereken süreç yeteneğe sahip olanlarda uyku evresi olmadan gerçekleşebilir. Durugörü yeteneğini geliştirenler 6. çakra olarak isimlendirilen bölge üzerine yoğunlaşarak bu süreci gerçekleştirirler


Durugörü Algısında Kapsam;


Durugörü algısında, duyu organlarımız ile algıladığımız algılara ek olarak, duyu organlarımızla algılayamayacağımız algılarda gerçekleşebilir. Durugörü yeteneği ile neler yapılabilir örnek olarak
Bir duvarın arkasının görülebilmesi
Gözler kapalı olduğu halde görebilme
İnsan bedenini kuşatan auranın görülebilmesi ve
Uzaktaki seslerin duyulmasını gösterebiliriz.
Yetenek olarak prekognisyonla benzerlik gösterse de yüklenen anlam itibariyle algılar anlıktır. O an bulunulan yer, mekan ve zamanla ilgilidir. Prekognisyon tümüyle ileride olacak olaylarla ilgili iken durugörü büyük oranda anlık algılarla ilgilidir.


Durugörü’nün Sınıflandırılması;


Durugörü çalışmalarını yürüten ve bu alanla ilgili incelemelerde bulunan parapsikologlar durugörü’yü algının özelliğine göre çeşitli sınıflara ayırmışlardır.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz,

Lusidite – Gizligörü: Gözler kapalı olduğu halde görmenin gerçekleşmesidir. Tüm görüler net olmayabilir. Görme ruhsal algı ile gerçekleşir.

Telepatik Durugörü Nedir?: Telepati yeteneği ile birlikte gerçekleşen algıdır. Bu algı telepati ile birlikte ele alınır. Algılar telepatik yani ruhsal iletişim ile gerçekleşir.

Prekognitif, Postkognitif – Zaman Ötesi Durugörü Nedir?: Algılamanın bilinen zaman kavramı aşılarak gerçekleşmesidir. Hem geçmiş hem de gelecek zamanla ilgili algılamadır.


Alteroskopi, Alloskopi, Otoskopi – Tıbbi Durugörü Nedir?:

Sınıflandırma tek bir alanda yapılmadığından genel olarak “tıbbi” ifadesini kullandım. Daha çok ruhsal şifacılar tarafından teşhis konulabilmesi için iç organların, iskelet sisteminin ve auranın incelenmesine dayalı durugörü tekniğidir. Tespit edilen rahatsızlıklar ruhsal enerji ile uzaktan veya yakından tedavi edilmeye çalışılır.

Teleoptik – Uzakgörüş: Gezici durugörü olarak ta adlandırılır. Duyu organlarının algı eşiği dışında kalan mesafelerin algılanmasıdır.

Kritoskopi – Madde Ötesi Görüş: Maddesel engellerin aşılarak görüş sağlanmasıdır. Duvarların, yapıların, canlı veya cansız katı cisimlerin görüş engellerinin kaldırılarak görülebilmesidir. Görüş ifadesi, duyuş ve algılayış olarak ta genişletilebilir.
Kaynak:

DURU GÖRÜ NEDÎR ? DURU GÖRÜ NEDÎR ? Reviewed by Adsız on Cumartesi, Şubat 09, 2019 Rating: 5

1 yorum:

  1. Duru görüyü son zamanlarda sık duymaya başlasam da bu kadar detaylı olarak araştırmamıştım. Düşündüğümden çok daha fazla konuyu kapsıyormuş gerçekten de

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.