" ASTROLOJİ - STELYUM EVLERi - Sırlar Deryası

ASTROLOJİ - STELYUM EVLERi


STELYUM NEDİR ? 

Diğer Adıyla Gezegen Toplaşmasıda Denir.

Kişinin Doğum Haritasında bir burçta en az üç gezegen toplanmasına stelyum denir. Her haritada stelyum olmayabilir veya Olabilir Bu Bir Ayrıcalık Degildir. Aşagıdaki Resimde örnek Olarak Gösterilmiştir.




Stelyumlar; doğum haritası analizinde öncelikli konumdadır. Birleşik bir enerjiye işaret eder. Bu birleşik enerjinin teması; toplaşmayı oluşturan gezegenlerin yapısı ve bir arada oluşturdukları gücü sergileme konusunda bilgi verir.


1.Evdeki stelyum; 1. ev kişinin hayata nasıl bir bakışı olduğunu ve başkalarının onu nasıl değerlendirdiğini gösterir.  1.ev stelyumu, kişinin dışa vurumunu gösterdiği için büyük önem taşır. Fiziksel engellemelere maruz kalabilir. Bencil ve sabırsız olmaya yatkındır.  7. Ev konularına yönelmelidir. Başkaları sayesinde içsel dengeyi yakalayabilir.


2.evdeki stelyum; 2. ev kişinin kontrolü altında tuttuklarını, kişisel değerlerini ve maddi değerlerini gösterir. 2.ev stelyumu, kişinin parasına ve paraya nasıl ulaşacağına çok fazla odaklanacağını gösterir.  Kendisini, sahip olduklarını ve mal varlıklarını yönetmeye fazla kaptırabilir. Bu alanda yapacağı fazla öz güvenli işler sonucu mali açıdan kaosa neden olabilir ve sağlığını kaybedebilir. 8, ev konularına yani parasının başkaları tarafından yönetilmesine izin vermelidir.


3.evdeki stelyum; 3. ev kişinin iletişim kurma ve düşünme şeklini gösterir. Kardeş ilişkilerini gösterir. 3. ev stelyumu, fikirlerini dünyaya nasıl ileteceğine fazlaca odaklanabilir, yakın çevresinde de bilgi akışını çok fazla önemseyebilir. Kişinin, birden fazla fikir ve proje ile zihin dağınıklığı olabilir. Kararsızlık sonucu, kendisini ve zihnini yorabilir. 9. Ev yani iyi eğitim ve geniş felsefeye yönelmelidir. Aklında hiçbir şey taşımadan seyahate çıkmak ruhlarına iyi gelecektir. Aklını bir kenara koyup, fiziksel olmalıdır.


4.evdeki stelyum; enerjilerini geçmişte yaşanmış olanlara takılı kalarak harcarlar. Aile içi sorunlar travmatik etkiler barındırır. Geçmişine, duygusal olarak sıkışıp kalmış gibidir. Emlak işleri, tarla, inşaat, arkeoloji, tarih alanlarıyla meşgul olurlar. 10. Ev konularına yani; çalışma hayatına odaklanmaya çalışmalıdır. Ev dışında olmak onlara iyi gelecektir.


5.ev stelyum; aşk hayatı labirent gibi olabilir, fazlaca riske girer, fazlaca aşka kapılabilirler. Eğlencenin eşinden gitme eğilimi görülür. 11. Ev yani sosyallik içinde yer edinmeye çabalamalıdır. Bireysel hazlar yerine, sosyallikte arkadaşlıkta haz almaya çalışmalıdır.


6.ev stelyum; iş ve hizmet etmek uğruna (tüm enerjisini harcayarak) kendisini feda edebilir. 12. Ev konuları yani içsel huzuruna yönelmelidir. Çok çalışıp, kendisini tüketen ve sonra da şikayet eden olurlar. İnzivaya çekilmek, geride durmak, sorumlulukları azaltmak gerekir. Aklını bir kenara koyup, fiziksel olmalıdır.


7.ev stelyum; evlenme ya da evli kalma olasılığı düşüktür. İlişkiler nedeniyle, kendi kimliğini yaşamakta zorlanır. 1.ev yani “ben” olma hissine ihtiyaç duyar. Başkaları, ilişkisi, evliliği, ortakları ya da müşterileri için kendisini  adayan rolde olurlar. Yalnız kalma ya da aniden yalnızlığı seçme kararı alabilirler.


8.evde stelyum; kontrol edemeyeceği alanlara karşı takıntılı olabilir. Ölüme, başkalarının sahip olduklarına fazlaca kafa yorabilir. Muhasebe, finans, borsa, tıp, alternatif tıp için iyi bir konumdur. 2.ev yani sahip olma hissini, sahip olduklarıyla yaşamaya çalışmalıdır. Kontrol edemediklerini, kontrol altında tutmaya çalışmayı bırakmalıdır.


9. ev stelyum; hayata bizzat katılmak yerine; felsefe, ideoloji, teoriler ile kafasını fazlaca yorabilir. Hayatın pratiğini yaşamaya çekinir. Her şeye din ya da bilim ile açıklama getirme ihtiyacı duyar. Seyahate çıkmak istese de, kendince hep bir bahaneler bulur. Fikir sahibidir ancak bunu paylaşmak ve öğretmek istemez. 3. Ev yani paylaşılan bilgiye yönelmelidir. Spontane seyahatlere çıkmalıdır. Aklını bir kenara koyup, fiziksel olmalıdır.


10.ev stelyum; ebeveyn, otorite, devlet, patron ile ilgili sorunlar yaşar. Kariyeri üzerinde olumsuz etkiye neden olabilir. 4. Ev yani yuvaya dönmeli, işine verdiği değer kadar köklerine de değer verebilmelidir.


11.ev stelyum; kişi sosyallik içinde birey olmanın hazzını unutur. Dernekleri gruplar, sosyal medya derken kendi hayatını ihmal edebilir. 5. Ev yani bireysel hazlara ağırlık vermelidir. Sürünün içinde yer almak yerine, bireysel hedefler belirlemeli ve ilerlemelidir. Bu ilerleme esnasında, yaratıcı gruplarla işbirliği yapması fayda getirir.

12.ev stelyum; geçmiş hayatında kapalılık yaşamış olabilir. Manastır, inziva, acı ile pişmek, ermek, başkaları için kendisini adamak gibi deneyimler yaşamış olabilir. Ortadan kaybolma, bir süreliğine kendisini görünmez yapma gibi eğilimleri olur. Oldukça iddialı ve kendine güvenen imajı olsa da, sözü kesildiğinde ya da konuşarak sunum yapmak gerektiğinde içine (bildiği yere) kapanır.  Münzevi hayatından 6. Ev ile vazgeçmeli, hayata karışmalıdır. Ürettiği zaman nevrotik olmayacaktır.





                                 STELYUM BURÇLARDA 




Koç stelyumu:  Başkaları üzerinde korkusuz, atılgan, kahraman etkisi bırakırlar. İçsel karmaşayı iyi saklayabilen, öne atılmaktan çekinmeyen, olaylara yön verme çabasında olan kişilerdir. Baş, yüz bölgesi, saç derisi ve depresyonla ilgili sıkıntıları olabilir. Birden fazla evlilik yapabilir. 

Boğa stelyumu: İstek ve arzularının peşinden giden ve bunu oldukça haklı bulan kişilerdir. Kibar ve vefalı izlenimine rağmen, bencil ve paylaşımsız olabilir. Hayattan keyif alınacak alanlarda (yeme, içme, gezme, seks) geride kalmayı tercih edebilirler. Sürekli bir şeyler ile oyalanmak ve boş kalmamak isterler. Akraba ilişkileri sorunlu, zayıf olabilir. Kansızlık, böbrek, kulak, melankoli gibi sıkıntıları olabilir.

İkizler stelyumu: Kaygılı, kötümser, huzursuz bir yapıya sahiptir. Fırsatları iyi değerlendirir, kazanca çevirir. Farklı şehirlerde yaşama ya da çalışma durumu olabilir. Geç evlenme ya da geç ebeveyn olma kararı görülebilir. Stres kaynaklı ve mevsim değişimlerinde vücut direncinin düşmesi söz konusudur. Alerji, solunum, kemikle ilgili sıkıntıları olabilir.

Yengeç stelyumu: Duygularını gergin yoldan ifadeye kalkıştıkları için, net anlatmakta zorlanır. Başkalarını koruyarak güç kazanır. Kendi kendisini kandırmaya ve avutmaya meyillidir. Keskin kurallar, prensipler hayatında önemli rol oynar. Fibromiyalji, diş, göz ile ilgili sıkıntıları olabilir.

Aslan stelyumu: Eleştiriden hoşlanmayan, kalp kırmaya yatkın, eğlenmeyi iyi bilen, flörtöz olurlar. Sonradan pişmanlık duyacağı tavır ve sözleri çekinmeden sergiler. Haklı olmak ve haklı çıkmayı ister. Birden fazla evlilik yapabilir. Kalp, göğüs ve sırt bölgesi sıkıntıları olabilir.

Başak stelyumu: Fazla didikleyen, çok soru sorarak çokça tavsiye veren, eleştirel yapıya sahiptir. Uç noktalarda beslenme tarzı olabilir (az yemek, çok yemek, vegan beslenme, vejetaryen, blumia gibi) bulunduğu ortamı düzenlemeye,kendi düzenine sokmaya çabalar. Kimi zaman eleştirel olarak görülse de, pratikliği ile övgü toplar. Erkek figürler konusunda zorluklar yaşayabilir. Mide ve bağırsak, akne gibi sıkıntıları olabilir.

Terazi stelyumu: Tutarlı ve uyumlu olma güçlüğü yaşar. Herkesin özel günlerini aklında tutar, başkalarını fazlaca önemser. Nabza göre şerbet vermek ister; şirin ve sempatik bir izlenim için çabalar. Aynı tavrı görmediğinde, gergin ve nemrut birine dönüşür. Öfkeliyken yemek yeme eğilimi artar. Bel, böbrek, üreme organları ile sıkıntıları olabilir.

 Akrep stelyumu: Vücut direnci yüksektir; kendi kendisinin doktoru gibidir. Kolay hastalanmaz, hastalanırsa yatak döşek yatar. Cinsel hayatında sıra dışılık, mazoşist eğilimler olabilir. Çocukluk çağında aile içi sorunları yaşamış biri olabilir. Konuşmayı sevmez, ketumdur. Az ve öz konuşur.  Konuştuğunda zekasını esprilerle sergiler. Sindirim sistemi, üreme organları gibi sıkıntılar olabilir.

Yay stelyumu: Kilo almaya, obeziteye meyillidir. Tam tersi etki de görülebilir; aşırı zayıf, kilo alamayan olabilir. Dış görünümü ile dikkat çeker.  Genel toplum kuralları dışında kalmayı seçerler. Kusurlarını düzeltme yoluna gitmez. Kolay sinirlenebilir. Alkol ve şans oyunlarında bağımlı olabilir. Kemik ve ciğerleri ile sıkıntıları olabilir.

Oğlak stelyumu: Disiplinli, fazla hırslı, dayanıklı olurlar. Başarıyı elde edemediğinde bağımlılıklara yönelebilir. Sağlıklı beslenmeyi önemser. Yalnız kaldığında, kendisini daha da güçsüz hisseder. Ruhsal, cilt sıkıntıları olabilir.

Kova stelyumu: Yakın ilgiye ihtiyaç duyar. Sıra dışı fikirleri nedeniyle eleştirilebilir, depresyona yatkındır. Sezgileri güçlü olmadığı ve her şeye rasyonel bakmaya çalıştığı için, sıkça hata yapabilir. Arkadaşlıklarda yanılgılar yaşayabilir.  Depresyon ve kemik ile sıkıntıları olabilir.

Balık stelyumu: Çok konuşkan olmasına rağmen, iyi sırdaştır. Kendisiyle ilgili de pek çok şeyi saklar. Sempatik, kabul gören, teknolojiye meraklı olurlar. Koleksiyonerliğe ve bağımlılıklara meyli vardır. Tansiyon, baş dönmesi, sindirim ile sıkıntıları olabilir.


ASTROLOJİ - STELYUM EVLERi ASTROLOJİ - STELYUM EVLERi Reviewed by Elhamdülillah on Pazartesi, Temmuz 24, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.